Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Το αγριολούλουδο του Γράμμου Ξενοδοχείο 3 * επιπλομένων διαμερισμάτων Hotel in mountain Grammos "The wildflower"


ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ 2.520μ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
Agriolouloudo Grammou ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟΝ
ΧΩΡΙΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ
ΣΤΗΝ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ .

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

1η ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΓΡΑΜΜΟΥ ΠΛΗΚΑΤΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1.350μ - ΡΟΣΔΟΛΙ 1.979μ - ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ - 2.520 ΛΙΜΝΗ ΓΚΙΣΤΟΒΑ 2.300μ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΡΑΜΜΟΣ.

2η ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΡΑΜΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΡΕΝΑ 2.158 - ΠΑΝΩ ΑΡΕΝΑ 2.196 - ΠΕΤΡΑ ΜΟΥΚΑ 1.970 - ΑΦΙΞΗ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ.

3η ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ - ΚΙΑΦΑ 2.395 - ΠΕΡΗΦΑΝΟ 2.442 - ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΓΡΑΜΜΟΥ ΠΛΗΚΑΤΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6946206863 ΚΑΙ 2655031550

ΠΡΟΣΦΟΡΑ  20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΑΛΕ 70 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΡΑΜΜΟΥ μπορείτε να προμηθευτείτε γλυκά κουταλιού απο άγρια φρούτα(κράνο-βατόμουρο-μήλο-γκόρτσο-μύρτιλο-κορόμηλο)και τις αντίστοιχες μαρμελάδες τους.Ακόμη λικέρ κρανάδα(κράνο και τσίπουρο) και λικέρ βατόμουρο.Αλεσμένο πυρήνα κράνου ως φάρμακο για προβλήματα δυσκοιλιότητας του εντέρου.Κρέμες υγείας-φροντίδας και ομορφιάς απο βάλσαμο,κερί,πρόπολη,χαμομήλι,τριαντάφυλλο-πρυμουλα και τσουκνίδα.Ακόμη αποξηραμένο και αλεσμένο σαλέπι και βότανα(τσάϊ βουνού-βάλσαμο-τσουκνίδα.Το μέλι είναι παραγωγή απο τους μελισσοκόμους του Πληκατίου.Γευτείτε τραχανά απο την μαμά και την πεθερά του ιδιοκτήτη μέχρι Ηπειρώτικες πίτες με χειροποίητο φύλλο με εξέχουσα την σπανακόπιτα με άγριο σπανάκι(νάνες) και φέτα τυρί.Σερβίρουμε ζεστό σαλέπι και βάλσαμο ειδικά για καπνιστές,ακόμη διάφορα ροφήματα και άγρια μανιτάρια απο τον Γράμμο.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας κάνουμε γνωστό ότι απο 20 Ιουλίου 2010 άρχισε η λειτουργία του
Ξενοδοχείου Αγριολούλουδο Γράμμου,λόγω μη πρόσβασης στο διαδύκτιο παρακαλούμε για τις κρατήσεις σας μόνο τηλεφωνικά. τηλ:2655031550 , 6946206863.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στους προποδες του Γράμμου σε υψόμετρο 1350μ. ,στην καρδιά του δάσους, 1200μ. από τον οικισμό του Δ.Δ Πληκατίου του Δήμου Μαστοροχωρίων-Κονίτσης του Νομού Ιωαννίνων

Το ξενοδοχείο έχει έκταση 14 στρ. και βρίσκεται σε περιοχή Natura 2000 μέσα στο μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων όπου ζουν πληθυσμοί αγριόγιδων.

Η περιοχή του Δ.Δ. Πληκατίου είναι μοναδική στον κόσμο για την μεγάλη ποικιλία βλάστησης που μπορεί να συναντήσει κανείς. Περιλαμβάνει δάσος βελανιδιάς, μαύρης πεύκης, ερυθρελάτης, οξιάς, από άγρια οπορωφόρα (αγριοκερασιές, αγριομηλιές, αγριοφουντουκιές κτλ.) και την αλπική ζώνη που οδηγεί στις κορυφές του Γράμμου με υψόμετρο 2.520μ.



Η ύπαρξη ενός μόνιμου καταρράκτη, μιας δρακόλιμνης, και τριών παραποτάμων του ποταμού Σαραντάπορου συμπληρώνουν το τοπίο.
Η περιοχή αποτελεί την κύρια αφετηρία για τους ορειβάτες που έχουν προορισμό την κατάκτηση της κορυφής του Γράμμου ο οποίος είναι το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος.
Το μονοπάτι από το ξενοδοχείο για την κορυφή του Γράμμου(2520μ.) είναι11,5km και χρειάζονται περίπου 4 ώρες.Ξεκινάει από το ξενοδοχείο 1350 υψόμετρο διέρχεται από το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο(1975μ.υψόμετρο),ακολουθώντας την κορυφογραμμή,συναντάει την κορυφή(2231μ.υψόμετρο),στην συνέχεια την κορυφή (2441μ.υψόμετρο) και τερματίζει στην κορυφή του Γράμμου 2520μ.υψόμετρο.
Αποτελεί επίσης αφετηρία για off-road διαδρομές με αυτοκίνητα 4Χ4 καθώς δασικός δρόμος μήκους 22 χλμ. συνδέει το Πληκάτι με την Αετομηλίτσα και στη συνέχεια με την κοινότητα Γράμμοστας σημείο όπου διαδραματίστηκε ο Εμφύλιος Πόλεμος και υπάρχει και το μνημείο πεσόντων στη θέση Σταυρός.
Στην περιοχή ενδημεί μεγάλος αριθμός πληθυσμών άγριας πανίδας (αρκούδα, λύκος, αετός, αγριοκάτσικο, ζαρκάδι, λαγός, ορεινή πέρδικα κτλ.) ενώ και η χλωρίδα του τόπου παρουσιάζεται εξίσου πλούσια σε φυτά και βότανα (τσάι βουνού, ρίγανη, κτλ.)
Το ξενοδοχείο αποτελείται από έξι πέτρινα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κτίρια που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10μ. το ένα από το άλλο. Υπάρχει το κτήριο υποδοχής στο οποίο λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα όπου οι ιδιοκτήτες αξιοποιούν την 12χρονη και πλέον εμπειρία τους ως ιδιοκτήτες του εστιατορίου «4 Εποχές», που λειτουργεί στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, με εφόδια και υλικά αποκλειστικά και μόνο από την περιοχή.
Κάθε κτίριο ισόγειο αποτελείται από δυο διαμερίσματα 60 m2 και 70m2 με ξεχωριστή είσοδο. Σε κάθε διαμέρισμα υπάρχει τζάκι, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, TV, μπάνιο  και  θέρμανση.
Υπάρχουν 4 μονόχωρα διαμερίσματα που φιλοξενούν μέχρι 3 άτομα και 4 δίχωρα διαμερίσματα που φιλοξενούν μέχρι 5 άτομα
Υπάρχει κιόσκι παρατήρησης με τη χρήση διόπτρας των άγριων πληθυσμών αγριόγιδων που διαβιούν στην περιοχή.
Υπάρχει κατάλληλος χώρος για μεγάλες εκδηλώσεις, γάμους, βαπτίσεις, δεξιώσεις καθώς και για θεατρικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις. Στα τέλη Ιουνίου δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να μαζέψει από το τσάι του βουνου που φυτρώνει στην έκταση του ξενοδοχείου.








 Χάρτης της περιοχής